Super vodič - Gdje izaćiTuzla

Putujete negdje? Birajte ugodno, sigurno i pouzdano










Međunarodni aerodrom Tuzla je svojim rezultatima zaslužio epitet jedne od najpozitivnijih privrednih priča u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući vrijednom radu i zalaganju menadžmenta, ali i kvaliteti usluga, Međunarodni aerodrom Tuzla je od 2013. godine do danas uspio realizovati brojne kapitalne projekte, u kontinuitetu obarati lične rekorde po broju opsluženih putnika, zaposliti veliki broj ljudi, probuditi interesovanje stranih investitora te na kraju ovo preduzeće dovesti na nivou finansijske samoodrživosti.

Broj putnika je rastao iz godine u godinu, a do sada je prevezeno njih više od dva miliona. Godina 2013. godina je završena sa brojkom od 60.000 putnika, dok je u 2018. kroz ovaj aerodrom prošlo njih 580.000. Prema planu poslovanja, 2019. godina bi trebala završiti sa brojem od 620.000 osoba koje su koristile usluge Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Aerodromu smještenom na adresi Gornje Dubrave bb, sa konstantnim povećanjem broja putnika ukazala se i potreba za proširenjem i dogradnjom putničkog terminala, a u realizaciju ovog projekta krenulo se koncem 2017. godine. Iako su izvođači radova kasnili sa realizacijom svog dijela posla, kompletna zgrada je izgrađena nedavno. Karasalihović nam kaže da sada slijedi unutrašnje uređenje i opremanje objekta.

Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla

„Nadamo se da ćemo u veoma kratkom vremenskom periodu biti u prilici da obznanimo da li će, a vjerujemo i nadamo se da hoće, doći do pozicioniranja trećeg baznog aviona koji sa samim pozicioniranjem nosi i šest novih destinacija.“

Parking na aerodromu Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla posjeduje vlastiti parking, pokriven video nadzorom i fizički obezbjeđen 24h. Zbog velikog kapaciteta parking mjesta, rezervacije možete izvršiti i na dan vašeg leta.

Cijene parkinga su:

Od 1 – 5 dana cijena dnevne karte iznosi 10 KM.

Preko 5 dana cijena dnevne karte iznosi 7 KM.

Check in opcije

Za sve putnike koji koriste usluge Wizzair-a, ukoliko nisu izvršili online registraciju za let (web-check-in), dužni su to uraditi na šalteru Međunarodnog aerodroma Tuzla (uz određenu novčanu naknadu).

Duty Free

Na Međunarodnom aerodromu u odlaznom Gate-u je smješten novo otvoreni „DUTY FREE SHOP“ koji putnicima nudi veliku ponudu proizvoda najvećeg kvaliteta.

*** Za sve dodatne informacije aerodrom Tuzla možete kontaktirati na broj telefona +387 35 302 400 ili putem email adrese info@tuzla-airport.ba. Svakako ne zaboravite posjetiti i njihovu web stranicu www.tuzla-airpot.ba.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button