Vijesti

Avion Croatia Airlinesa umjesto u Dubrovnik sletio u Rim










Hrvatska avio kompanija Croatia Airlines se oglasila saopštenjem za javnost

Avion Croatia Airlinesa na letu OU664 iz Zagreba za Dubrovnik sinoć je zbog iznenadne bure na dubrovačkom području preusmjeren u Rim s obzirom da u Hrvatskoj oko ponoći više nije bila otvorena ni jedna zračna luka, priopćeno je iz Croatia Airlinesa (CA).

– Zbog iznenadne bure, odnosno jačine vjetra koji je sinoć na dubrovačkom području prelazio maksimalne dopuštene kriterije Croatia Airlinesa za sigurno slijetanje, avion Croatia Airlinesa na letu OU664 Zagreb – Dubrovnik nije mogao sletjeti na dubrovački aerodrom. Zbog toga je odlučeno da se avion na letu OU664 preusmjeri nazad u Međunarodnu zračnu luku (MZL) Zagreb, no MZL Zagreb obavijestila je kompaniju da prihvat aviona Airbus 320 i 124 putnika u to doba (oko ponoći) više nije moguće obaviti, navodi CA u saopštenju, prenosi Hina.

– S obzirom na činjenicu da u Hrvatskoj više nije bio otvoren ni jedan aerodrom, avion je preusmjeren u Rim, gdje je svim putnicima osiguran hotelski smještaj i to o trošku Croatia Airlinesa, navode u hrvatskoj avio kompaniji.

U skladu s Europskom regulativom, Croatia Airlines ističe da će svim putnicima osigurati prvi raspoloživi let do njihovoga krajnjeg odredišta Dubrovnika i to u subotu oko 13 sati i 45 minuta na letu iz Rima za Dubrovnik.

Kompanija se izvinjava svim putnicima na poremećaju u planiranom putovanju, iako navodi da nije mogla utjecati niti na jedan od razloga poremećaja, prenosi Fena.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button