Svijet

Muškarac preminuo nakon što je ušao u motor aviona
Tragičan događaj na Međunarodnom aerodromu Salt Lake City potresao je javnost, dok se policija u Utahu intenzivno bavi istragom oko smrti 30-godišnjeg muškarca koji je neobjašnjivo ušao u motor aviona kompanije Delta Air Lines.

Kyler Efinger, stanovnik Park Cityja u Utahu, je, prema zvaničnim izvještajima, prošao kroz izlaz za hitne slučajeve kako bi dospeo do aviona. Potom je brzim korakom trčao prema južnom dijelu zapadne piste gdje se odvijala operacija odleđivanja aviona. Ušavši u motor aviona Airbus A220 koji nije bio u funkciji, Efinger je pronađen “bez svijesti” od strane spasilačkog tima, koji nažalost nije uspio reanimirati mladića. Detalji oko uzroka smrti još uvijek su nejasni, dok policija istražuje sve okolnosti ovog tragičnog incidenta.

Delta Air Lines je potvrdio da je avion bio spreman za polijetanje prema San Franciscu, ali se vratio na početnu poziciju radi iskrcavanja svih 95 putnika nakon što je incident utvrđen. Let je na kraju otkazan zbog neobjašnjivog događaja koji je šokirao putnike i osoblje.

Dogodilo se da je jedan od zaposlenika aerodroma, oko 22:00 sata, pozvao policiju zbog sumnjivog ponašanja putnika u terminalu, no detalji oko te prijave još uvijek nisu poznati. Policija je utvrdila da je Efinger pristupio avionu kroz izlaz za hitne slučajeve, izazvavši ozbiljnu zabrinutost u sigurnosnom kontekstu.

U tijeku je istraga kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog tragičnog događaja. Federalna administracija za avijaciju, Nacionalni odbor za sigurnost transporta i Administracija za sigurnost transporta pridružili su se policiji u procesu razjašnjavanja uzroka i okolnosti smrti Kylera Efingera, dok zajednica žali zbog gubitka mladog života u ovom nesretnom incidentu.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button