SportSvijet

Šta slijedi za Đokovića?

Postoji nekoliko opcija, ključna je Novakova žalba










Srbijanski teniser Novak Đoković našao se u veoma delikatnoj situaciji nakon što je jutros ministar za imigracije Australije Alex Hawke donio odluku da mu poništi vizu za boravak.

Hawke tvrdi da je to uradio na osnovu javnog dobra i zaštite zdravlja stanovnika Australije pa je tako oborio odluku Federalnog i porodičnog suda u Melbournu.

Međutim, Novak bi ipak u jednoj od opcija mogao odigrati Australian Open budući da ima pravo na žalbu.

Naime, vlast bi mu u toj opciji morala izdati privremenu vizu zbog takmičenja u Melbournu dok proces traje.

“Ako ministar ukine vizu Novaku, a on uloži žalbu, opcija koja je otvorena za ministra je da ga pusti iz pritvora uz ‘pomoćnu’ vizu dok žalba traje. To bi moglo da potraje dovoljno dugo dok se Novak takmiči na Australian Openu”, rekao je bivši zamjenik sekretara odjeljenja za imigraciju Australije Abul Rizvi.

Australci još nisu primili Đokovićevu žalbu, a Reuters saznaje da Novak razmatra koje su mu opcije.

Kako piše australski list “The Age”, Novakovi advokati trenutno provjeravaju koja pravna sredstva su im na raspolaganju. Njima su dokumenti o ukidanju vize uručeni u 18:03 sati popodne po australskom vremenu, nakon Hawkeove odluke.

Lokalni mediji su ranije objavili da će Đoković odmah biti deportovan ako se njegovi advokati ne budu žalili na ovu odluku.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button