Sport

Đoković: Želim nastupiti na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu
Peto proglašenje za najboljeg sportaša svijeta u Madridu, Novak Đoković je iskoristio i da tamošnjim novinarima otkrije svoje planove, a među najvažnijima se istaknuo onaj da još ne razmišlja o povlačenju.

“Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Vjerujem da je to moguće, da ne vjerujem, ne bih ni igrao. Uvijek morate vjerovati da je sve moguće u životu. Tko zna hoću li ponovo imati takvu šansu. Želim nastupiti na Igrama u Los Angelesu 2028., ali nikada ne znate što će se dogoditi.”

Objasnio je i zašto ne igra u Madridu.

“Pripremam tijelo za Roland Garros, Wimbledon, Igre i US Open i ovaj period je izuzetno važan za mene. Planiram nastupiti na Mastersu u Rimu za dvije sedmice. Nadam se da ću dogodine igrati u Madridu. Još sam mlad, ostaje mi puno vremena za igranje,” našalio se Nole koji za oko mjesec dana puni 37 godina.

Na dodjeli priznanja bio je i Rafael Nadal.

“Mnogo ga poštujem, dobra je osoba i legenda našeg sporta. On je moj najvažniji rival svih vremena. Nadam se da ću bar još jednom igrati protiv njega. U ovom trenutku ne mogu dati nikakvu prognozu, ali nevjerovatno je što je sve učinio u svojoj karijeri, kao sportaš ali i sa svojom suprugom i zakladom jer je inspirirao mnogo mladih širom svijeta,” istaknuo je Đoković.

Osvrnuo se i na mlade snage:

“Sjajno je što imamo Alkaraza i Sinnera koji prave velike stvari u svojim godinama. Veoma brzo napreduju i želim im sve najbolje.”Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button