Tuzla

Konkurs za video snimatelja na projektu „YOUth 4 better future“










Omladinski resursni centar Tuzla u mjesecu septembru počinje realizaciju projekta  „YOUth 4 better future“ (Mladi za bolju budućnost) podržanog od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Projekat „Mladi za bolju budućnost“ namijenjen je mladim osobama u Bosni i Hercegovini i pored Tuzle realizovaće se u Brčkom, Doboju i Vitezu. Cilj projekta je umrežavanje mladih iz 4 grada u Bosni i Hercegovini kroz tehnike Forum Teatra i osnaživanje tih istih mladih, da naučene tehnike nastave prenositi na svoje vršnjake. Tokom realizacije projekta mladi će kroz Forum teatar detaljnije se upoznati sa temama diskriminacije, predrasuda i stereotipa i tehnikama za borbu protiv istih.

Prvi korak u realizaciji projekta jeste snimanje promotivnog videa u Tuzli koji pokazuje svu raskoš interkulturalnosti u našem gradu i mogućnost mirnog i urbanog života uprkos razlikama.  Obzirom da je projekat namjenjen isključivo mladima, Omladinski resursni centar Tuzla je u potrazi za mladom osobom iz Tuzle ili okoline koja se bavi snimanjem i obradom video zapisa.

Za video u trajanju do 120 sekundi koji će se snimati na području Tuzle predviđen je honorar. Snimanje i obrada videa bi trebali biti gotovi do 30. septembra tekuće godine.

Molimo sve zainteresovane za snimanje videa da se prijave na
slobodanblagovcanin@yahoo.com sa:

– Kratkom biografijom

– Prijedlogom za izgled dvominutnog (najviše) videa koji govori o multikulturalnosti

– Dosadašnjim video zapisima (ukoliko ih imate).

Konkurs je otvoren do 13.9.2017. godine.

Obavijest o izboru će biti objavljena u petak, 15.9.2017. godine!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button