Tuzla

Učenici iz Sarajeva paketićima i predstavom obradovali djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Srednja škola 28. Juni iz Istočnog Sarajeva, u saradnji sa Omladinskom grupom Omladinskog resursnog centra Tuzla u okviru akcije „Jedan slatkiš – jedno dijete“ tradicionalno je podijelila paketiće štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Pored paketića koje su pripremili za naše najmlađe iz Doma bez roditeljskog staranja, priredili su im i predstavu pod nazivom „U potrazi za Djeda mrazom“ kao i zabavu uz gitaru i pjevanje. Također uz predstavu i podjelu paketića, za štićenike su organizovali prigodan kulturno umjetnički program uz pjevanje i gitaru.

Možda će Vas zanimati i:

Učenici škole iz Istočnog Sarajeva poželjeli su da svu ljepotu novogodišnjih praznika podijele sa štićenicima Doma, jer, kažu “nikada nismo bili svjesniji potrebe darivanja i dijeljenja ljubavi kao za vrijeme praznika”.
Finansije za prevoz učenika srednje škole iz Istočnog Sarajeva su obezbijedili članovi Omladinske grupe Omladinskog resursnog centra Tuzla od svoga džeparca.
Bitno je istaći želju rukovodstva Srednje škole 28. Juni, na čelu sa direktorom Borisom Brajovićem, te profesoricama Renatom Tešić i Draganom Mandrapom, da svi zajednički djeci uljepšamo praznike i makar na trenutak pokažemo da niko nije zaboravljen i da u učenicima iz Istočnog Sarajeva imaju istinske prijatelje.

Predstavu je izvelo 8 učenika u pratnji gorenavedenih radnika iz Srednje škole 28. Jun Istočno Sarajevo.

Ovom prilikom, želimo apelovati na sve građane Tuzle i čitatelje da se odazovu akciji i svoje slobodno vrijeme kao i paketiće poklone mališanima iz Doma za nezbrinutu djecu u Tuzli, dodao je direktor Omladinskog resursnog centra Tuzla – Miralem Tursinović.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button