Super vodič - Gdje izaći

Šta odabrati: Veš mašinu, sušilicu ili njihovu kombinaciju?










Ako vam treba nova veš mašina, to je uređaj na kojem nikako ne smijete škrtariti već se dobro raspitati o kvaliteti i ponudi danas gotovo svugdje dostupnih popularnih brendova. Oni koji su odjeću tijekom ljetnih mjeseci sušili na balkonima na svježem zraku, zimi se vraćaju provjerenom načinu sušenja veša, poput odlaganja odjeće na tople radijatore ili samostojeća vješala. Sušilica je ipak u tom slučaju možda najjednostavniji odabir, a još je bolje ako se nalazi u kombinaciji s mašinom za veš. Osim što na taj način zauzima manje mjesta, odjeća će puno prije biti oprana i suha.

Kako bismo saznali kakvi se sve uređaji nalaze u ponudi trgovine bijelom tehnikom te usporedili je li jeftinije kupiti veš mašinu i sušilicu ili kombinaciju, posjetili smo RK Tuzlanka i BEKO shop.

U svojoj ponudi trgovina ima  brendove Beko i Miele.

Cijene Beko veš mašina kreću se od 425,00 KM – 608,00 KM, dok su cijene Miele mašina od 1.692,00 KM do 4.665,00 KM, dok Miele mašina + sušilica košta (kombinovano) 4.103,00 KM. Miele sušilicu možete dobiti po cijeni od 1.692,00 KM.

Beko mašine za veš + sušilice se kreću od 868,00 KM do 1.384,00 KM, dok su Beko sušilice u cjenovnom rangu od 645,00 do 1230,00 KM.

Svi uređaji imaju 5 godina garancije.

ZAKLJUČAK

Kada se zbroji cijena pojedinačne veš mašine i pojedinačne sušilice,  u zavisnosti od toga koji model izaberete, odnosno koje karakteristike Vam trebaju (kapacitet, klasa itd), dobijete gotovo isti iznos koji biste potrošili da ste kupili jedan uređaj u kombinaciji s pranjem i sušenjem.

Ukoliko imate dovoljno prostora u svom domu, naša je preporuka da kupite odvojene uređaje, ali ako se i odlučite za kombinaciju, nećete pogriješiti.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button