Sport

Jagodić pred Široki: Naš primarni cilj je da sačuvamo svoju mrežu










Sloboda i Široki Brijeg će u narednih sedam dana odigrati tri međusobne utakmice. Prva se igra već u srijedu, 19. oktobra na stadionu Tušanj, u okviru osmine finala Kupa BiH.

Nakon teško izborenog remija protiv Olimpica u prošlom kolu Premijer lige BiH, Vlado Jagodić, stručni štab i igrači analizirali su pogreške i sada vrijedno rade kako bi se što bolje suprotstavili ekipi iz Hercegovine.

krpic-i-jagodic

“Teško je odigrati tromeč sa jednom ekipom najnižeg nivoa, a kamoli protiv tima kao što je Široki. Oni su svake godine zapaženi i u kupu i u prvenstvu. Mislim da prva utakmica vjerovatno neće riješiti ništa, naš primarni cilj mora biti da sačuvamo svoju mrežu, jer je to veoma bitno zbog revanša. Bilo bi dobro postići jedan ili dva gola”, istakao je Jagodić na današnjoj konferenciji za medije, te dodao kako će sigurno biti promjena u sastavu o odnosu na susret sa Vukovima.

“Moramo imati svježih igrača i za subotu, jer naš roster nije kvantitativno dovoljan za ova tri međusobna susreta u sedam dana. I Široki je u sličnim problemima, znam da nekoliko važnih igrača neće igrati, s toga sam i optimista”, kazao je Jagodić, pritom misleći na povrijeđene Ćorića i Brekala, bolesne Sesara i Lončara te suspendovanog Wagnera.

sulejman-krpic

Strateg Crveno-crnih neće moći računati na suspendovane defanzivce Kostića i Mehmedagića, dok su ostali na dispoziciji. Jedan od boljih u posljednje vrijeme je napadač Sulejman Krpić, koji je nakon dva postignuta gola na Otoci zasjeo na vrh tabele najboljih strijelaca prvenstva.

“Široki je nezgodna ekipa, uvijek smo imali sa njima problema. Oni također imaju svoje probleme oko igračkog kadra, pa trebamo to da iskoristimo. Neću puno obećavati, ali nadam se pobjedi”, rekao je Krpić.

Prva utakmica 1/8 finala Kupa BiH između Slobode i Širokog Brijega počinje u 15.00 sati, uz arbitražu Miloša Gigovića iz Gradiške.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button