Svijet

Kraljica Elizabeta slavi 96. rođendan: Ovo je njenih osam bizarnih navika










Kraljica Elizabeta II. (96) danas je proslavila još jedan rođendan, a tokom života držala se navika koje prakticira i danas. Neke od njih su vrećica vlastite krvi bez koje ne ide na put, ne podnosi kockasti led te nikada ne jede supu.

1. Želi samo okrugli led

Kraljica Elizabeta ne podnosi kockasti led i zvuk koji on proizvodi kad padne u čašu, tako da jedino dolaze u obzir ‘ledene loptice’.

2. Nema otvaranja prozora na palati

Naravno, to pravilo se odnosi samo na prednju stranu Buckinghamske palate, koja mora uvijek izgledati besprijekorno.

3. Na put uvijek nosi vrećicu svoje krvi

Tim doktora uvijek je uz kraljicu ukoliko joj se na putu nešto dogodi, oni spremni sa sobom imaju opremu. Također, ukoliko kraljici zatreba transfuzija, vrećica njezine krvi je spremna.

4. Nema ponavljanja modnih kombinacija, a sve su označene brojevima

Kraljica voli jarke boje, a njezin je modni stil prepoznatljiv. Zbog uočljivih kombinacija, njezin tim stilista obraća posebnu pažnju na to da se nijedan ‘outfit’ ne ponovi, a svaki od njih označen je brojem te je naznačeno u kojoj je prilici nošen.

5. Ne jede supu ni krompir

Uobičajene namirnice neće biti poslužene samoj kraljici, no nalaze se na meniju palače za ostale članove porodice i goste. Krompir kraljica odbija jer smatra da šteti njenoj dijeti.

6. Nikad ne nosi potpuno nove cipele

Kako bi izbjegla neudobnost novih cipela, kraljica ih uvijek da ličnoj pomagačici koja nosi isti broj kao i ona. Uvijek nosi isti model istog brenda, ali svaki novi par pomoćnica joj prvo razgazi.

7. Ne voli muške brade ni leptir mašne

Jedini ko se usprotivio kraljici je njezin unuk, princ Harry (37) kojeg nije uspjela uvjeriti koliko su brade grozne. Uz njih, smatra vrlo iritantnima leptir mašne na muškarcima.

8. Svaka torbica ima joj i držač

Uz kraljevsku torbicu dolazi i držač nalik na udicu kojim kraljica može zakačiti torbicu kako se ne bi poslala kriva poruka. Kraljica Elizabeta katkad komunicira odlaganjem torbe, pa naprimjer odlaganje na pod može značiti da želi napustiti okupljanje na kojem se nalazi i slično.



Izvor
24sata.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button