Zaštita okoliša

Eko život u Odžaku održao sastanak o upravljanju ambalažnim otpadom













Predstavnici Eko život organizacije su jučer boravili u Odžaku, gdje su održali sastanak sa gdin. Anes Osmanović, Ministar prometa, veza i zaštite okoliša. Sastanku su prisustvovale i suradnice iz ministarstva Iva Bilušić i Magdalena Jurić te Eko život sakupljač iz Posavskog kantona Mirza Munović U.O. „Zeleni Planet-Green Planet“.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji na području Odžaka te o planovima i aktivnostima za tekuću godinu te o unaprjeđenju i očuvanju okoliša.

Možda će Vas zanimati i:

Nakon toga je upriličen sastanak u prostorijama Općine Odžak gdje su predstavnike eko života dočekali Općinska načelnica Nada Ćula, Nada Bačić, v. d. ravnateljice Osnovne škole Vladimira Nazora, Dajana Brkić, v. d. ravnateljice Dječjeg vrtića Paole Cerueto.

Tema sastanka bila je saradnja u oblasti upravljanja ambalažnim otpadom. Razgovaralo se o organiziranju edukacija za vrtiće i učenike nižih razreda osnovne škole, gdje bi najmlađi imali priliku da kroz edukativne i zanimljive radionice uče o ekologiji, važnosti očuvanja okoliša te da razviju pozitivan stav i odnos prema otpadu kao vrijednom resursu.

Dogovorano je i instaliranje nekoliko zelenih otoka u gradu, kao i učešće Eko života na obilježavanju Dana planeta Zemlje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button