IstaknutoZaštita okoliša

Eko život: Povodom Dana planete Zemlje akcije u pet gradova
Povodom nadolazećeg Dana planete Zemlje Eko život će realizovati nekoliko akcija u pet gradova Bosne i Hercegovine.

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila, a Eko život će tim povodom realizovati nekoliko značajnih aktivnosti koje će se upriličiti u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Odžaku i Cazinu.

Bit će ovo prilika da se povodom ovog značajnog datuma mladi uključe u ekološke aktivnosti, a da pri tome i usvoje neka nova znanja.

Možda će Vas zanimati i:

Za sve navedene aktivnosti Eko život je donirao novčana sredstva za sprovođenje aktivnosti.

U pet gradova BiH planirane su sljedeće aktivnosti:

Tuzla:

OŠ „Miladije“ – Članovi Ekološke sekcije škole vrijedno rade na edukaciji učenika o očuvanju životne sredine. Redovno organizuju ekološke akcije čišćenja školskog dvorišta i igrališta, skupljamo stari papir i čepove, obilježavaju važne Eko datume i vršimo edukacije učenika o zaštiti i očuvanju naše planete. Povodom Dana planete Zemlje, 22.04.2024. planiramo realizovati akciju sadnje cvijeća i akciju čišćenja školskog dvorišta i igrališta.

JP SKPC „Mejdan“ – SKPC Mejdan raspolaže velikom zelenom površinom, stoga bi njeno dodatno uredjenje zasigurno estetski podiglo kako Mejdan, tako i jedan od najfrekventnijih dijelova grada.

Sarajevo:

OŠ „Meša Selimović“ – akcija sadnje višegodišnjih drvenastih i zeljastih biljaka kao zahvala planeti Zemlji za Dan planete Zemlje.

Zenica:

Centar za edukaciju, afirmaciju i informisanje “Abakus plus” – uređenje dvorišta vrtića uz sadnju cvijeća, ukrasnog drveća i obezbjeđenje mobilijara za svakodnevni boravak na otvorenom prostoru – 80 djece i 15 odraslih.

ALBA Zenica – Eko život i ALBA Zenica realizuju projekat povodom Dan planete Zemlje u dvije osnovne škole OŠ „Mak Dizdar“ i OŠ „Alija Nametak“ u Zenici gdje će se organizovati akcija čišćenja i akcija sadnje cvijeća, održat će se edukacija za učenike o selektivnom odvajanju otpada i reciklaži, te će biti postavljeno mobilno reciklažno dvorište u krugu škole gdje će nastavno osoblje i učenici imati mogućnost odlaganja ambalažnog otpada te time opravdati epitet ekološke osviještenosti.

Odžak:

Udruga za zaštitu prirode i okoliša Odžak – akcija sadnje povodom Dan planete Zemlje.

Cazin:

JKP „Čistoća“ d.o.o. Cazin – April- mjesec čistoće- Eko život donirao novčana sredstva za sprovođenje ekoloških aktivnosti povodom projekta „April-mjesec čistoće“ u Cazinu.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button