TuzlaVijestiZaštita okoliša

Nastavak čišćenja korita rijeka u naseljima Tuzle

Odjel za komunalne poslove do sada je završio sve planirane radove


Odjel za komunalne poslove, izgradnju i pitanja mjesnih zajednica Grada Tuzle je dovršio predviđene radove na čišćenju reguliranih korita rijeka Jale i Soline, od dijela Simin Hana do Željeznog mosta u Slavinovićima.

Podsjećamo, krajem mjeseca januara počelo je čišćenje ovih rijeka koje su obuhvatale Mjesne zajednice Solina i Sjenjak na sjeveru i istoku do Mjesne zajednice Bukinje na zapadu. Do tada su bili završeni radovi na čišćenju dijela korita u Mjesnoj zajednici Centar, na lokaciji blizu Mašinske škole, te čišćenje korita rijeke Soline kod njenog ušća u rijeku Jalu, nedaleko od Male pijace.

Tokom mjeseca februara izvodili su se radovi čišćenja dijela korita rijeke od naslaga u industrijskoj zoni Tuzle, na lokalitetu kod HAK-a. Trenutno su u tijeku radovi na čišćenju korita rijeke Joševice na području Mjesne zajednice Bukinje.

Možda će Vas zanimati i:

Odjel za komunalne poslove, izgradnju i pitanja mjesnih zajednica planira nastavak aktivnosti vezanih uz čišćenje reguliranog korita rijeke Jale kroz naselje Gornja Tuzla, kao i dio nereguliranog korita rijeke Jale od mosta u Gornjoj Tuzli prema Industrijskoj zoni u istom naselju.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button