Tuzlanski kantonVijesti

Mirsad Čamdžić: Protiv uvećanja naknada članovima Općinskog vijeća u Gračanici










Mirsad Čamdžić, vijećnik Naše stranke u Gračanici, usprotivio se uvećanju naknada članovima Općinskog vijeća i radnih tijela u općini Gračanica. Čamdžić je osudio nastavak politike neodgovorne potrošnje te dodatnih beneficija za ionako povlaštene funkcionere. Čamdžić je pozvao da se, umjesto u plaće izabranih predstavnika, novac preusmjeri u općinske programe za potporu perspektivnih studenata i učenika.

„Po novoj odluci vijećnici će ostvarivati 60%, predsjednici klubova 65%, zamjenici predsjedavajućeg 70% od prosječne neto plaće u Federaciji BiH. Ovo je stvar protiv koje ćemo glasati i boriti se. Želim da građani i građanke prepoznaju da je ključni interes za Našu stranku onaj opći, te da smo spremni podržati dobre stvari, bez obzira odakle dolaze, ali da ćemo biti najglasniji kada se na dnevnom redu nađu pitanja koja opterećuju budžet i štete našoj zajednici“, kazao je Čamdžić.

Čamdžić je jedan od četvero vijećnika koji su glasali protiv, dok je ova odluka dobila potporu od strane 25 vijećnika u Općinskom vijeću Gračanica.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button