Tuzlanski kanton

Biblioteka u Gračanici otvara kutak za slijepa i slabovidna lica


Povodom prvog stoljeća svog postojanja biblioteka u Gračanici za Dan maternjeg jezika-u srijedu 21. februara – otvara kutak za slijepa i slabovidna lica.

Biblioteka za slijepa i slabovidna lica u BiH jedinstvena je institucija ove vrste u BiH.

Slijepim i slabovidnim osobama svih uzrasta obezbjeđuje i pozajmljuje bibliotečku građu neophodnu u svakodnevnom životu, stručnom usavršavanju, profesionalnom radu i društvenom angažmanu.

Možda će Vas zanimati i:

Raspolaže knjižnim fondom od 31.080 bibliotečkih jedinica u tehnikama za slijepe na Brajevom pismu, audio i digitalnoj tehnici, svih književnih žanrova koje koriste slijepi i slabovidni korisnici svih uzrasta širom BiH, u republikama ex-Jugoslavije i bosanskohercegovački slijepi građani koji žive u inostranstvu.

Biblioteka ima isturena odjeljenja, a sve usluge u pogledu korišćenja knjiga i časopisa su besplatne. Biblioteka je otvorila isturena odjeljenja u Bihaću, Tuzli, Goraždu, Zenici, Travniku, Gradačcu , Mostaru, odnedavno i u Tešnju, a u srijedu 21. februara na Međunarodni dan maternjeg jezika, istureno odjeljenje će biti otvoreno i u Gračanici.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button