Muzika

Čovjek koji stoji iza najvećih hitova Aleksandre Prijović , otkrio koja je tajna njenog uspjeha










Aleksandra Prijović, srpska pjevačica, privukla je veliku pažnju svojim koncertima na Balkanu, uključujući rasprodane Arene u Beogradu i Zagrebu.

Tekstopisac Dragan Brajović Braja, koji je napisao neke od njenih najvećih hitova, smatra da tajna njenog uspjeha leži u sistemu, timu i kontinuiranom radu. Braja naglašava važnost dobro posloženog tima, uključujući produkciju, stiliste, frizere te kvalitetno planiranje i promišljeno izvođenje. Njihov sistem rada, s naglaskom na planiranju turneje, doprinio je uspjehu Aleksandre Prijović na glazbenoj sceni.

“Jako puno rada, sistem, tim. Svi smo mi dijelovi tog sistema. Svi mi koji radimo produkciju i muziku, (osim nas važni su stilisti, frizeri i mnogi drugi). To su važne pozicije koje se moraju pokriti. Kad napravite taj sistem, onda to ne može ne dati rezultat. Preporučio bih svim drugim timovima u regiji da zasuču rukave, neka nađu svog izvođača. Ja sam siguran da ako su sve dobro posložili, biti u prilici da ponove tu istu stvar, makar približno. Potrebno je jako puno rada i promišljanja i kvalitetnog planiranja. Pravljenje agendi kako kuda, u kojem trenutku. Filip Živojinović i ja smo 2019. nacrtali ovu trasu. Jedino što nas je iznenadilo je bila korona pa smo promijeniti tajming oko albuma pa umjesto da bude dva albuma po dvije godine, stisnuli smo da bude dva albuma u dvije godine”, objašnjava.

“Godina za godinom, što nije bio primarni plan, ali se tako dogodilo. Krajnju tačku koju smo nacrtali 2019. godine da krajnja tačka bude 2023., to smo stigli napraviti. I onda dolazi ljepši dio iznenađenja da se to pet puta više dogodilo. Mi smo planirali dvije Arene Beograd, jednu Arenu Zagreb, po regiji Sarajevo. Onda se dogodilo da ima tri Zetre, a niko nije imao dvije, ni Zdravko Čolić nije imao dvije, ni Bijelo Dugme, ni Prljavo kazalište ni Parni valjak, Riblja Čorba, ni Brena nije imala te dvije Zetre, Aleksandra je imala tri. Zagrebačku Arenu je tjerala do pet, a mislim da je mogla je i više. Pitaju kako u Beogradu najmanje koncerata, Beograd je stao na tri jer je kretala Euroliga u košarci u kojoj su igraju i Crvena zvezda i Partizan pa se nije mogao napraviti kontinuitet, što znači da to neće brojati sljedeći put više koncerata nego u Zagrebu.”, objašnjava Brajović



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button