MuzikaTuzla

Tuzlanski muzičar Denis Hadžić predstavio novu pjesmu “Ako Odeš”

Uz pjesmu je snimljen i impresivan video spotTuzlanska muzička scena oživljava u punom sjaju, jer jedan od najistaknutijih muzičara i pjevača Tuzle, čije ime svakim novim singlom i spotom sve više dobiva na prepoznatljivosti, upravo je objavio svoju najnoviju pjesmu i prateći video spot pod nazivom “Ako odeš”.

Kako sam otkriva, tekst pjesme napisan je prije približno sedam mjeseci, ali demo verzija pjesme odmah je snimljena. Ipak, odluka o finalnoj realizaciji pjesme došla je tek nakon Nove godine. Producent Azur Jahić, s kojim već nekoliko godina uspješno sarađuje, ovaj put ponovno je preuzeo ulogu producenta, kako same pjesme, tako i video spota.

“Vjerujem da su pjesme koje stvaram prilično kvalitetne i privlačne, iako je iz Tuzle teže probiti se na balkanskoj muzičkoj sceni. Ipak, tu smo da se podržavamo i borimo zajedno, jer se nadam da će nova pjesma oduševiti publiku”, ističe glazbenik.”

U video spotu, koji je režirao Azur Jahić, mladi glumci Samina Mujkanović i Luka Spasojević istakli su se svojim izvanrednim glumačkim talentom. Spot je sniman na različitim lokacijama u Tuzli. Što se tiče muzičke ekipe koja je sudjelovala u stvaranju pjesme, tu su Mirza Bajrić na basu, Warren Van Wyk na bubnjevima, Emma Vantić i Almir Gabrić kao prateći vokali, te sam Azur Jahić koji je osim miksa i mastera također svirao gitare.

Posljednjih godina, Denis Hadžić je objavio nekoliko singlova poput “Anđeo,” “Da priznaš mi” i “Čuvam tvoj san.” Najnoviju Denisovu pjesmu možete poslušati na linku ispod:Možda će Vas zanimati i:

Back to top button