Tuzla

AMILA REDŽIĆ: Srednjoškolci su iz projekta “Grafiti: Huliganstvo ili umjetnost” izvukli pouke i naučili lekcije!










Omladinska grupa Omladinskog resursnog centra, u saradnji sa Lokalnim timom Asocijacije srednjoškolaca, ušao je završnicu projekta ˝Grafiti: Huliganstvo ili umjetnost˝. Cilj i zamisao cijelog projekta je bio upoznavanje mladih sa pozitivnim stranama ˝grafiti umjetnosti˝, te ukazivanje na neprimjeren način izražavanja grafitima na nedoličnim mjestima.

“Danas će se raditi dva grafita, jedan na Brčanskoj Malti, a drugi ispred Gimnazije Meša Selimović. Cijeli projekat je protekao super. Prvi dan smo skidali grafite, ali je bilo dijelova koje nismo mogli očistiti. Kada su u pitanju radionice – prezadovoljna sam. Mislim da su srednjoškolci izvukli pouke iz njih i da su naučili nešto novo”, rekla nam je Amila Redžić, koordinatorica projekta.

U ovom projektu učestvovali su pretežno srednjoškolci, a ORC i Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca su izabrali isključivo njih kao ciljanu skupinu za edukaciju, jer smatraju da su upravo srednjoškolci najčešći izvršitelji iscrtavanja grafita.

“Ta grupa je najproblematičnija, jer su to godine kada počnu prva zaljubljivanja, čestitanja rođendana na zidu, izjave ljubavi”, dodala je Amila.

Ovaj projekat dobiće i nastavak, a ova vrijedna ekipa će u nastavku da proširi inicijativu i na Brčko i Bijeljinu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button