Tuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

U Gračanici 6. oktobra počinje izložba stočarstva i ruralnog stvaralaštva










Dvanaesta izložba stočarstva i ruralnog stvaralaštva Gračanica-Doboj Istok 2023. počinje 6. oktobra, a manifestaciju tradicionalno organizuje Zemljoradnička zadruga “Gračanka”.

– Planiramo da ćemo imati oko 45 izlagača iz oblasti stočarstva i ruralnog stvaralaštva. Izlagači dolaze iz Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i bh. entiteta RS. Izložba je prilika da javnosti pokažemo šta smo radili u prethodnoj godini, koliko smo unaprijedili proizvodnju – kaže direktor Zemljoradničke zadruge “Gračanka” Refik Ahmuljić.

Možda će Vas zanimati i:

Programski sadržaji manifestacije počinju okruglim stolom o temi “Važnost udruga i saveza u simentalskom uzgoju Republike Hrvatske” te promocijom značaja konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za zdravlje ljudi, rast i razvoj djece uz njihovu degustaciju u centru grada.

Uz izložbu grla, u subotu, 7. oktobra planirana je i demonstracija pravljenja pekmeza na tradicionalan način, takmičenje udruženja u pravljenju tradicionalnog suhog sira i biranje najbolje uređenog štanda.

Posjetioci će imati priliku da vide i demonstraciju obrade papaka kod muznih grla, nakon koje će uslijediti proglašenje najboljih grla po kategorijama.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button