Sport

Večeras u BKC TK jubilani 30. Izbor Sportiste Tuzlanskog kantona

Ovogodišnja manifestacija “Izbor sportiste godine 2023.” bit će održana včeras u četvrtak 25.  januara 2024. u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli, koji je tradicionalno domaćin ovog sportsko-kulturnog događaja.

Izbor sportiste Tuzlanskog kantona bit će održan 30. put, a kroz dodjelu priznanja u više kategorijia bit će prezentirani najbolji pojedinci i klubovi koji su ostvarili zapažene sportske rezultate u prošloj godini.

Također, večerašnja manifestacija bit će povod i da se prisjetimo svih sportista koji su obilježili sport u Tuzlanskom kantonu u protekle tri decenije, ali i onih koji su dali značajan doprinos da ova manifestacije traje 30 godina.

Možda će Vas zanimati i:

U muzičkom dijelu programa nastupit će Kamerni orkestar Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” iz Tuzle i Vokalni ansambla BKC TK, a program će u direktnom prijenosu realizovati RTVTK.

Organizator manifestacije je Sportski savez Tuzlanskog kantona uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, pokrovitelj je Vlada Tuzlanskog kantona, a kao suorganizator svoj doprinos u realizaciji manifestacije će dati i BKC TK.

Program počinje u 19.30 sati, a ulaz je slobodan.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button