Festival Savremene Žene

MI BOSPO – Ponosni sponzor ovogodišnjeg Festivala savremene žene










Festival savremene žene uvijek teži da kroz svoje sadržaje bude vaš vjetar u leđa jer žene mogu sve.

Ovogodišnji partner na ovoj misiji svakako nam je i Mikrokreditna organizacija MI-BOSPO.

Tokom Festivala priliku da predstavi kako mali biznisi postižu velike rezultate te, kako osnažiti žensko poduzetništvo i mikrokreditiranje, iskoristiti će njihova marketing menadžerica Dragana Lukić.

Mikrokreditni program u BOSPO-u je započinje u martu 1996. godine kao pilot-projekat Svjetske banke sa ciljem istraživanja potreba i mogućnosti za uspostavljanje mikrokreditiranja u BiH. Tada je i postavljen temelj u opštoj orijentaciji, socijalnoj misiji i vrijednostima koje institucije mikrokreditiranja moraju poštovati.

BOSPO je tada i prepoznao znatan broj žena koje nakon ratnih dejstava nisu željele, niti su dozvolile, da samo ovise o humanitarnoj ili socijalnoj pomoći. To su bile žene koje su malim ulaganjima u trgovinu i različite uslužne djelatnosti pokušavale uvećati prihode u familiji. Sa tom zaradom žene su omogućile kvalitetniji život porodice, odnosno sredstva za školovanje djece i bolji smještaj. Bolji materijalni status i učešće žene u zarađivanju za porodicu je stvaralo i harmoničnije odnose unutar porodice.

Mikrokreditiranje je bilo bolji odgovor na njihove potrebe od humanitarne pomoći. Tako je i BOSPO počeo da plasira kredite, gotovinu, da pomogne ženama da održe i razvijaju aktivnosti iz kojih povećavaju prihod u kući. Žene su rado dočekale ovaj projekat, vrlo su odgovorno pristupile uzimanju kredita i otplati, a BOSPO je učio iz najboljih svjetskih praksi o tome kako je najbolje raditi, koje metodologije primjenjivati…

Njihova misija je pružati vrhunske finansijske usluge klijentima, posebno ženama jer vjeruju da je osnažena žena stub porodice i društva. Kao društveno-odgovorna organizacija podstiču poduzetništvo, smanjuju nezaposlenost, doprinose razvoju društvene zajednice i zaštiti okoliša.

Hvala našim dugogodišnjim partnerima u MI BOSPO. (SREDI PUNI NAZIV)

Dopada vam se sadržaj Festivala?

Još uvijek imate vremena da se registrujete putem OVOG LINKA.

Vidimo se na Festivalu savremene žene. Online ili offline – VI BIRATE!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button