Totalno pozitivna ličnost godine

Maja Hadžiselimović organizovala jedan od najvećih događaja iz oblasti robotike










PROFIL KANDIDATA:

MAJA HADŽISELIMOVIĆ

Možda će Vas zanimati i:

KATEGORIJA: LOBISTI ZA BIH

MJESTO: AUSBURG

Totalno pozitivna ličnost godine Radio Kameleona Vam predstavlja Maju Hadžiselimović. Maja Hadžiselimović je inženjerka robotike i mehatronike koja trenutno radi u Augsburgu (Njemačka), na projektima integracije robota za saradnju s ljudima u automobilskoj industriji i razvoju prvog evropskog industrijskog egzoskeleta. Maja je članica inicijative IT Girls u Bosni i Hercegovini te je nacionalna koordinatorica Evropske sedmice robotike za BiH i članica Upravnog odbora euRobotics inicijative.

Maja Hadžiselimović je za Radio Kameleon rekla koje je njeno najveće postignuće u protekloj godini:

“Kao svoje najveće postignuće u 2020. godini bih  izdvojila organizaciju centralnog događaja Evropske sedmice robotike u BiH i zajedno u saradnji sa ekipom iz EU info centara. Tu smo  pokušali da BiH stavimo u središte zbivanja što se tiče robotike  i mislim da smo u tome uspjeli. Tu su bila mnoga predavanja, takmičenja i radionice za djecu. Nadamo se da smo uspjeli da proširimo važnost robotike u BiH, ali isto tako da pokažemo svijetu koliko u BiH imamo sjajnih pojedinaca i kompanija koje su voljne da napreduju u tom svjetlu i da smo u cjelini  BiH predstavili u jednom zaista lijepom svjetlu.”

Maja Hadžiselimović je kandidatkinja za Totalno pozitivnu ličnost godine u kategoriji Lobisti za BiH.

Za Maju Hadžiselimović možete glasati OVDJE.

Više o Maji možete pročitati dalje u tekstu:

Maja Hadžiselimović je inženjerka robotike i mehatronike koja trenutno radi u Augsburgu (Njemačka), na projektima integracije robota za saradnju s ljudima u automobilskoj industriji i razvoju prvog evropskog industrijskog egzoskeleta.

Maja je članica inicijative IT Girls u Bosni i Hercegovini, te je nacionalna koordinatorica Evropske sedmice robotike za BiH i članica Upravnog odbora euRobotics inicijative. Veoma je posvećena zagovaranju što većeg uključivanja mladih, posebno djevojčica i djevojaka, u područje STEM-a.

Svoj put ka zvanju master inžinjerke mehatronike započela je u Sarajevu na Elektrotehničkom fakultetu na Odsjeku za automatiku i elektroniku. Potom je kao dobitnica ERASMUS stipendije otputovala na studij u Maribor. Konačna stanica bio je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu odakle odlazi na stručnu praksu u Augsburg, gdje će napisati svoj master rad i ostati. Gdje god da se našla, učila je o životu i struci od različitih ljudi koji su dali doprinos na njenim životnim stazama. Kao i mnogima, i njoj je inspiracija bila profesorica Branislava Peruničić.

Članica inicijative IT Girls pri UNDP-u Sarajevo. Trenutno radi na nekoliko EU projekata, integraciji robota za suradnju sa ljudima u industriji, pretežno auto-industriji i razvoju prvog evropskog industrijskog egzoskeleta. Nacionalna koordinatorica Evropske sedmice robotike za BiH i članica Upravnog odbora euRobotics inicijative. Posvećena zagovaranju što većeg uključivanja mladih, posebno djevojčica i djevojaka, u područje STEM-a, posebno robotike i automatike.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button