Zanimljivosti i zabava

Američka vlada rasipa 12,7 milijardi dolara kako bi spasila 10 bogatih deponenata










Američka vlada je pokazala određenu razinu nepravde prema mnogima u ekonomskom društvu nakon pada nekoliko velikih banaka.

Prema izvorima, Federalna agencija za osiguranje depozita (FDIC) je objavila necenzurirani dokument koji otkriva da je američka vlada garantovala za račune deset najvećih klijenata Silicon Valley Bank (SVB) nakon njihovog kolosalnog neuspjeha u martu koji je imao pažnju svih medija.

Možda će Vas zanimati i:

Ovo ne bi trebalo biti iznenađenje – ulagači bi trebali vidjeti da ovakve stvari dolaze i znati bolje: bogati postaju bogatiji, a siromašni samo još dublje tone.

Američki katolički svećenik, sociolog, teolog i autor provokativnih bestselera poput “Kardinalovi grijesi”, otac Andrew Greeley, jednom je rekao: “Ne bi trebalo biti iznenađenje kada bogati ljudi preuzmu kontrolu nad vladom i donose zakone koji su povoljni za njih same. Iznenađenje je da oni koji nisu bogati glasaju za takve ljude, iako bi trebali znati iz vlastitih gorkih iskustava da će bogati nastaviti iskorištavati nas ostale.”

NASTAVITI ČITATI NA DARTAGAN-CAPITALS.COM



Izvor
DARTAGAN-CAPITALS.COM

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button