Zanimljivosti i zabava

Iznenadit će vas u kojim su poslovima žene uspješnije od muškaraca










POSTOJE stvari u kojima žene nikad neće biti bolje od muškaraca. Na primjer, u ignoriranju uputa za smjer. Ili pobjedi nad najsnažnijim muškarcem na svijetu.

Ali u svemu ostalom, radi se o poprilično poštenom “natjecanju”. U susret Danu žena, donosimo neke od stvari u kojima su žene definitivno bolje od muškaraca, prenosi Telegraph.

Multitasking

Muškarci vjerojatno samo čitaju ovaj članak. Sudeći po mnogim istraživanjima, žene mogu čitati ovaj članak, jesti, igrati igricu i pjevušiti neku pjesmu dok zamišljaju stripere iz filma “Čarobni Mike”. Bez imalo problema.

Seeso animated GIF

Razgovori za posao

Iako se na prvu čini kako muškarčev šarm bolje prolazi na razgovorima za posao, to i nije baš tako. Žene se možda osjećaju ranjivijima pred ovakvom vrstom “ispitivanja”, ali one se mogu puno bolje nositi sa stresom, ne dopuštajući mu da utječe na njihovo predstavljanje tijekom razgovora. Muškarci većinom ignoriraju anksioznost, što nije ni zdravo ni preporučljivo.

Ovo su stajalište potvrdili i akademici na Sveučilištu Western Ontario 2012. godine kada su simulirali razgovore za posao s 400 studenata, analizirajući njihovu razinu stresa i načine na koje se nose s njim.

“Došli smo do zaključka kako se žene proaktivnije prilagođavaju stresu nego muškarci“, rekao je Justin Feeney, jedan od istraživača. Nastavio je kako bi žene “probavile” stres kojeg su doživjele, dok bi ga muškarci jednostavno ignorirali.

Vožnja

Ovo vas je sigurno iznenadilo. Studija provedena na 200 vozača u Londonu kojima se mjerilo 14 različitih aspekata vožnje pokazala je kako su žene “prešišale” muškarce za 23.6 bodova (od mogućih 30). Ako se pitate gdje je bila najveća razlika – u tako zvanim repovima u vožnji. Naime, više od četvrtine muškaraca nestrpljivo su vozili previše blizu drugim autima, dok je samo 4% žena to činilo.

drive animated GIF

Empatija

Jedna od posljednjih studija otkrila je kako će više žena zijevati nakon što vide drugu osobu da čini to isto nego muškaraca. Razlog tome je – empatija. Naime, žene su pod većim utjecajem osjećaja njezinih partnera nego muškarci, te pridavaju više pažnje fizičkim reakcijama ljudi oko sebe.

Vođenje uspješnog businessa

Studija provedena na 600 izvršnih direktora o načinima na koje se nose s teškim odlukama pokazala je kako su žene puno pravednije od muškaraca u donošenju odluka, što se manifestira kroz veću dobrobit svih zaposlenika, a ne samo šefova.

women animated GIF

Programiranje

Iako nema puno žena na području razvoja softwarea, smatra se da su kompetentnije programerke. 2013. godine studija provedena na Githubu otkrila je kako su kodovi koje su napisale žene favoriziranije od strane ljubitelja i poznavalaca kompjuterskih programa od onih koje su napisali muškarci.

Podnošenje bolesti

Muškarci imaju slabiji imunološki sustav od žena, a tome je kriv testosteron. Visoka razina ovog hormona u muškaraca odgovorna je za goru reakciju muškaraca na cjepivo protiv gripe, što znači da su podložniji bolestima.

VH1 animated GIF

Izvor: index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button