IstaknutoKulturaTuzlanski kanton

Hit komedija “Kako i zašto ubiti muža” ponovo stiže u BKC TK

Nakon odgođene izvedbeHit komedija “Kako i zašto ubiti muža” nakon odgođene novembarske izvedbe, nešto više od godinu dana ponovo stiže u Bosanski kulturni centar TK. Komedija o milion razloga zašto ubiti muža, nastala je nakon burne reakcije nježnog spola na priručnik ,,Kako i zašto ubiti suprugu”.

Naime autor ovog djela Antonio Amuri optužen je za muški šovinizam, posle čega je uslijedio i priručnik namijenjen damama.

U ovoj urnebesnoj komediji žene će uspjeti da pronađu na koji tip muža su osuđene, sa podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu će se naći različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena – navode organizatori.

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku u svim dvoranama.

Ulogu supruga tumači Peđa Damjanović, a izmedju ostaloga ima zapaženu ulogu u zabavno glazbenom igranom programu „Čađava mehana“.

Žensku stranu ispričat će glumica Nataša Aksentijević, poznata glumica i TV voditeljica.

Režija i adaptacija: Rade Vukotić
Produkcija: Duško Srijemac
Trajanje: 75 minuta

U ovoj komediji ćemo uživati u Velikoj sali BKC TK u Tuzli, 27.01. 2024. sa početkom u 19.00 sati, a cijena ulaznice iznosi 15,00 KM.

Informacije i prodaja ulaznica: Marketing BKC TK Tuzla svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati, kod Seje i Vilija na Korzou i prodajnim mjestima: kupikartu.ba.

Informacije: marketing@bkctuzla.ba / Telefon: 035 311 070.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button