Sport

Baždarević: Svi smo podbacili, ovo je ružna večer










Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, obratio se medijima nakon teškog poraza od Belgije (4:0), u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Baždarević je istakao da smo primili jeftine golove te smo imali šansu vratiti se u utakmicu.

Možda će Vas zanimati i:

“Pogotovo u prvom dijelu je nedostajalo agresivnosti i borbenosti. Bilo je puno tehničkih grešaka. Gubili smo lopte bez da smo napadnuti protiv ekipe koja je imala i puno sreće da lagano da golove koje smo im mi dozvolili. Zaslužena pobjeda, ali mislim da smo u nekim momentima imali šanse da spasimo rezultat. Promašili smo utakmicu. Ima takvih dana”, rekao je selektor.

Na pitanje da li bi nešto promijenio da može, Baždarević je rekao da nakon ovakvog rezultat sigurno primijetite da je bilo drugih opcija.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=PN9q1DUjlZI

“Kada odigraš ovakvu utakmicu sigurno da vidiš da je bilo i drugih solucija. Željeli smo igrati sa onim koji su u najboljoj formi. Željeli smo igrati, ali za ovakve utakmice mora biti više želje i agresivnosti. Toliko grešaka u pasovima i transmisiji lopte. Globalno svi smo podbacili. Možemo i moramo se vratiti. Ovu utakmicu smo smatrali kao džoker. Za mene je bilo važno da izađemo sa dobrom predstavom. Svakako protiv Kipra ne smijemo promašiti. Mislio sam da ćemo Kipar drugačije dočekati”, poručuje Baždarević.

Dodaje da su najbolji igrači odigrali ispod nivoa.

“Igrači od kojih smo najviše očekivali nisu bili na nivou. Oni su trebali vući ostale naprijed. Ali, ponavljam da smo kolektivno proživjeli ružnu večer”, rekao je Baždarević.

Meč 3. kola protiv Kipra naš tim će igrati u ponedjeljak u Zenici.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button