ArhivaZanimljivosti i zabava

Ova mačka neke podsjeća na muzičku ikonu, a neke na komičara. Kako vama izgleda?

Freddie ili Groucho?










Mnoge su životinje zbog raznih posebnosti tokom godina postale viralne, a ovoga puta je u pitanju mačka s brkovima, koja neodoljivo podsjeća na prerano preminulu muzičku ikonu, Freddieja Mercuryja.

Mačka Mostaccioli osvaja srca na Instagram profilu @izanami.and.mostaccioli zahvaljujući posebnom uzorku na krznu, koji joj daje impresivne brkove, baš onakve po kakvima je Freddie bio prepoznatljiv. Kao mačića ga je s ulice spasila sadašnja vlasnica Natalie, iz Kalifornije, zajedno s troje braće.

https://www.instagram.com/p/CYW7WkAvAaj/?utm_source=ig_embed&ig_rid=157ce885-dacb-483f-b3af-e5b60c82594f

Njihova je majka, divlja bombajska mačka, bila kritično pothranjena, a nakon što ih je pronašla u bašti svoje majke, Natalie se pobrinula za njih. Kada je došlo do trenutka da ih udomi dalje, nije se mogla odvojiti od preslatkog Mostacciolija pa ga je udomila. Sada brkati mačak ima Instagram profil s polusestrom Izanami.

Njegovi brkovi se ispočetka nisu baš primjećivali ali sada se uzorak proširio u impresivne brkove, a korisnici društvenih mreža ih obožavaju.

– Kad bi Freddie Mercury bio mačka…- glasio je jedan od komentara.

– Freddie Mercury? Mislio sam da je mrtav- glasio je drugi.

Ipak, neki ne vide poveznicu s popularnim pjevačem, već smatraju da više liči na glumca i komičara Juliusa Henryja ‘Groucha’ Marxa.

– Groucho mačka- napisao je pratitelj.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button