Sport

FOTO Sloboda favorit protiv Drine, Musemić: Gdje je nestao fair-play?










Nogometna Premijer liga BiH ulazi u sami finiš sezone. Danas i sutra na rasporedu su utakmice 27. kola, a Sloboda će na Tušnju dočekati Drinu iz Zvornika.

“Favoriti smo, prihvatamo tu ulogu i nadam se da ćemo je opravdati. Imamo problema sa izostancima zbog kartona i povreda, no bez obzira na to mi idemo na pobjedu. Od srijede nam ponovo dolazi paklen raspored, igramo svaka tri dana i mislim da to nije u skladu sa fair-playom”, izjavio je Husref Musemić na današnjoj konferenciji za medije, te je dodao kako je klub iz Rudarske 2 poslao zahtjev Radniku za promjenu termina revanš utakmice Kupa BiH.

IMG_2240

“Željeli smo da utakmicu pomjerimo za 20. maj, ali oni su to odbili rekavši kako su njihovi igrači tada već na odmoru. Oni tako računaju na naš umor, ali ko zna zašto je to dobro”, kaže Musemić, koji neće sutra računati na suspendovane Veselinovića i Ivetića, te povrijeđene Ordagića i Stjepanovića.

IMG_2236

“Atmosfera je na visokom nivou. Svi jedva čekamo da počne utakmica i nadamo se da ćemo osvojiti nova tri boda, što bi nas približilo našem cilju”, kratko je prokomentarisao naredni meč defanzivac Slobode, Samir Merzić.

Utakmica Sloboda – Drina igra se u subotu, 30. aprila, sa početkom u 18:00 sati, a sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke.

27. KOLO

29. april

Vitez – Čelik (17:00)

Željezničar – Zrinjski (20:00)

30. april

Olimpic – Široki Brijeg (16:00)

Mladost – Travnik (17:00)

Radnik – Rudar (17:00)

Velež – Sarajevo (17:00)

Borac – Slavija (18:00)

Sloboda – Drina (18:00)



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button