Totalno pozitivna ličnost godine

Tuzlanski atletičar vrijedno radi na ispunjenju Olimpijske norme










PROFIL KANDIDATA:

RUSMIR MALKOČEVIĆ

KATEGORIJA: SPORT

MJESTO: TUZLA

Totalno pozitivna ličnost godine Radio Kameleona Vam predstavlja Rusmira Malkočevića. Po završetku fakulteta odlučio se na veliki korak, a koji se odnosio na to da se maksimalno posveti atletici i ispunjavanju svog najvećeg sportskog cilja i ujedno dječačkog sna, a to je odlazak i nastup na Olimpijske igre. Trenutno boravi i trenira u Zagrebu gdje se priprema za ostvarivanje tog cilja i sna.

Za Radio Kameleon, Rusmir Malkočević nam je rekao koji je njegov najveći uspjeh u protekloj godini:

“Kao moje najveće postignuće u 2020. godini izdvojio bih uspjeh sa klupskom štafetom 4 x 400 i 4 x 100. Tu smo osvojili dvije zlatne medalje tako da je to bio highlight sezone”.

Rusmir Malkočević je kandidat za Totalno pozitivnu ličnost godine za kategoriju sport.

Za Rusmira možete glasati OVDJE.

Rusmir Malkočević, rođen 09/01/1996. godine u Tuzli. Završio je srednju “ekonomsko-trgovinsku” školu u Tuzli i tokom tog perioda u trećem razredu srednje škole počeo se baviti atletikom.

Rezultati u prvoj sezoni su bili zapaženi te je pomoću atletike dobio sportsku stipendiju na Internacionalnom Burch Univerzitetu u Sarajevu, gdje je stekao zvanje “Bachelera bankarstva i finansija.”

Po završetku fakulteta odlučio se na veliki korak, a koji se odnosio na to da se maksimalno posveti atletici i ispunjavanju svog najvećeg sportskog cilja i ujedno dječačkog sna, a to je odlazak i nastup na Olimpijskim igrama. Trenutno boravi i trenira u Zagrebu gdje se priprema za ostvarivanje tog cilja i sna.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button