Sport

Kanton Sarajevo finansijski podržao odlazak rukometnih Zmajeva u Švedsku










Kanton Sarajevo finansijski će podržati odlazak bosanskohercegovačkih rukometnih reprezentativaca u Švedsku, gdje u junu igraju utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv selekcije ove zemlje.

Odluka o dodjeli finansijskih sredstava će biti potpisana već sutra, najavili su premijer KS Elmedin Konaković i ministar kulture i sporta Mirvad Kurić na današnjem sastanku sa predsjednikom i generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Enidom Tahirovićem i Smajom Karačićem.

Možda će Vas zanimati i:

“Problem je isfinansirati sve obaveze pred odlazak na pripreme koje su zaista velike. Samo za avionske karte igračima, doktoru i fizioterapeutu hitno nam je potrebno oko 20.000 KM. Ono što možemo obećati je da će igrači i naš stručni štab dati sve od sebe da ponovo izborimo učešće na najvećem svjetskom rukometnom takmičenju  te našu zemlju u januaru iduće godine u Francuskoj predstavimo na najbolji mogući način”, kazao je Karačić.

Ovom prilikom je zahvalio premijeru Konakoviću i ministru Kuriću na prijemu i iskazanoj spremnosti da podrže reprezentaciju, ističući da je Kanton jedina državna institucija koja je ponudila novčanu podršku za odlazak naših reprezentativaca u Švedsku.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button