Tuzlanski kanton

DELIĆ: U Lukavcu ćemo graditi zgradu sa 60 stanova za socijalno ugrožene porodice










Načelnik općine Lukavac dr. Edin Delić u utorak će potpisati ugovor vrijedan 2.000.000 eura. Zgrada sa 60 stambenih jedinica graditi će se u Lukavcu, na lokalitetu u blizini “BAZENA” na starom poligonu, odnosno iza JP “RAD Lukavac”. Stanovi će biti dodjeljeni socijalno ugroženim porodicama koje su smještene u kolektivne centre, u okviru projekta „Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja“, piše ltk-info.com.

U utorak u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, bit će upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji na sprovođenju državnog projekta „Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja“, u okviru projekta CEB II – podprojekat Općina Lukavac.

Možda će Vas zanimati i:

Ovaj Sporazum će potpisati Edin Ramić, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice, Zoran Jovanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK i Edin Delić, načelnik Općine Lukavac.

Potpisivanjem ovog Sporazuma, stvorit će se uslovi za realizaciju projekta izgradnje zgrade socijalnog stanovanja u Lukavcu za 60 stambenih jedinica, vrijednosti cca. 2.000.000 Eura.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button