Sport

Borba za polufinale: Šveđani rasterećeni, Rusi sanjaju čudo protiv Hrvata










Fudbalske reprezentacije Francuske i Belgije sinoć su izborile plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji, a večeras ćemo saznati i drugi par, koji će se boriti za plasman u finale.

Od 16 sati na Cosmos Areni u Samari snage će odmjeriti Švedska i Engleska. Šveđani, iako bez Zlatana Ibrahimovića, spadaju u red pozitivnijih iznenađenja Mundijala. Kolektivna igra krasi izabranike Janne Anderssona, a nakon što su priredili iznenađenje u grupi i iza sebe ostavili Njemačku, u osmini finala bili su bolji od Švicarske.

Možda će Vas zanimati i:

Definitivno, bit će rasterećeni i takvi mogu napraviti problem Englezima, koji su također priča za sebe. Selektor Gareth Southgate sastavio je odličan tim, koji predvodi sjajni Harry Kane (postigao već šest golova). Gordi Albion je dodatnu injekciju samopouzdanja dobio u osmini finala kada je skinuo prokletstvo penala. Sada se nadaju polufinalu…

Zanimljivo će biti i u drugom meču u kojem domaćin Rusija igra protiv Hrvatske. Vatreni su, na papiru, apsolutni favoriti, ali sa Rusima ništa nije nemoguće. Pokazali su to i u osmini finala. Protiv Španaca su uputili samo jedan udarac u okvir gola i utakmicu uveli u penal-lutriju u kojoj su slavili i Furiju poslali kući.

S druge strane Hrvatska je u grupi pokazala moć i sa maksimalnim učinkom od devet bodova (Nigerija 2:0, Argentina 3:0, Island 2:1) ušla u osminu finala, gdje je tek na penale izbacila Dansku. Luka Modrić i društvo kvalitetniji tim, ali fudbal je posebna igra u kojoj ne pobjeđuje uvijek bolji…

Parovi četvrtfinala

Švedska – Engleska (sudija: Bjorn Kuipers – Holandija, 16 sati)

Rusija – Hrvatska (Sandro Meira Ricci – Brazil, 20)



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button