Sport

Mensur Đozić i Selma Sejdinović najbolji sporisti Lukavca za 2017. godinu










U organizaciji Sportskog saveza općine Lukavac, sinoć je održana manifestacija Izbor sportiste općine Lukavac za 2017. godinu.

Najuspješnijom sportistkinjom općine Lukavac za proteklu 2017. godinu proglašena je Selma Sejdinović iz JK Lukavac, a u kategoriji najuspješniji sportista općine Lukavac proglašen je Mensur Đozić iz KBS ORKKA Lukavac.

Možda će Vas zanimati i:

Mensur Đozić rođen je 1998. godine, a od svoje osme godine se bavi karateom. Nosilac je crnog pojasa, a njegovi najbolji rezultati u 2017. godini su: Treće mjesto u borbama na svjetskom kupu u Salzburgu, 2. mjesto na svjetskom kupu za mlade u Umagu, 5. mjesto u borbama na seniorskom Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, prvo mjesto na državnom prvenstvu u Banja Luci, 1. mjesto za mlađe seniore na državnom prvenstvu te prva mjesta na dva turnira u Hrvatskoj i Srbiji.

Selma Sejdinović rođena je 1993. godine, nosilac majstorskog pojasa treći dan. Član je reprezentacije BiH od 2008. godine. Nastupala na velikom broju domaćih i međunarodnih takmičenja i bilježila sjajne rezultate.

U protekloj godini je osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu za seniore, drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu za seniore, 3. mjesto na Evropskim univerzitetskim igrama, 5. mjesto na Evropskom kupu u Dubrovniku. Osvajačica je velikog broja medalja na brojnim domaćim i međunarodnim turnirima u 2017. godini.

Izvor: lukavački.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button