Tuzlanski kanton

Opština Lukavac: Uskoro izdavanje dokumenata putem interneta










U opštinskoj sali za sjednice prezentirana software-ska rješenja za trezorsko poslovanje Opštine. Riječ je o rješenjima koja su isključivo namijenjena organima javne uprave, a koja je prisutnim šefovima općinskih službi i uposlenicima predstavio Izudin Čeliković, glavni konsultant u kompaniji „Imel“.

Riječ je o lukavačkoj kompaniji koja je lider u implementaciji software-skih i sigurnosnih rješenja, sa 22 godine postojanja i 45 uposlenih.

Trezorsko poslovanje nudi niz alata koji omogućavaju praćenje finansijskog poslovanja, komunalne naknade, upravljanje dokumentima, upravljanje i evidenciju ljudskih resursa i e-upravu.

Za građane je najzanimljivija “e-uprava” koja će omogućiti stvaranje elektronske baze podataka i pružiti određeni vid usluga putem interneta.

E – uprava pruža servise kao što su kupovina dokumenata, on-line plaćanje, elektronsko vijeće, registraciju dijaspore što za cilj ima transparentniju interakciju između Općine i građana, Općine i kompanija, ali i samih općinskih službi. Aplikacija ImelKomus olakšat će općinskim službama izdavanje rješenja za GGZ, tako da se u narednom periodu neće dešavati kašnjenja ili pogrešno izdata rješenja.

Načelnik Delić je istakao, da kada je o unutrašnjoj organizaciji Općine Lukavac riječ, uvođenje e-uprave je najznačaniji projekat koji će se realizirati ove godine, te da će potpuna informatizacija svih procesa u Općini, podići administrativni sistem na znatno viši nivo.

Načelnik je zadao ambiciozan plan, ali se iskreno nadam da ćemo zajedničkim snagama realizovati ovaj projekat u tekućoj godini. Izjavio je glavni konsultant kompanije Imel, Izudin Čeliković.

 

 

 

Izvor: sodalive



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button