Sport

Petrović: Utakmica protiv neugodnog GOŠK-a za nas je ključna










Nakon poraza od Željezničara 1:4 u polufinalu Kupa BiH, fudbaleri Slobode do kraja se mogu posvetiti borbi za opstanak koja je zapravo i primarni cilj tuzlanske ekipe.

Već u nedjelju na Tušanj stiže GOŠK, a biće to prilika da se pobjedom stigne korak bliže ostvarenju pomenutog cilja. Ipak, u taboru Slobode svjesni su da utakmica neće biti nimalo lagana.

“Jučer smo imali regenerativni trening, danas je slobodan dan, a već sutra ćemo imati trening u vrijeme odigravanja utakmice, nakon čega idemo u karantin u Lukavac. Ova utakmica je za nas od ključnog značaja i moramo pokušati na sve načine da dođemo do tri boda protiv GOŠK-a, koji u doigravanju za ostanak ima najbolji rezultat na strani i najviše su bodova uzeli, tako da nas sigurno očekuje neugodan protivnik”, izjavio je Slavko Petrović, trener FK Sloboda.

Kada je u pitanju igrački kadar, Petrović ne može računati na Salihovića i Rustemovića koji su kartonirani. U sastavu bi se trebao naći stoper Ibrahim Škahić koji je optimističan pred susret sa Gabeljanima.

“Ovo je nama izuzetno bitna utakmica, jer ako pobijedimo GOŠK onda ćemo najvjerovatnije prestići i njih, ali i Borac na tabeli. Biće teška utakmica, jer su oni neugodan protivnik. Već smo tri puta igrali protiv njih, nismo uspjeli postići gol, ali nadam se da ćemo smoći snage i upisati tri boda”, rekao je Škahić novinarima.

Utakmica 6. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak između FK Sloboda i NK GOŠK igra se u nedjelju, na stadionu Tušanj sa početkom u 17 sati.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button