Sastojci:
60 dkg piletine,
1 kašika crvene paprike,
5 dkg maslaca,
70 dkg prase,
so, suhi začin,
1 dl kiselog vrhnja.
Priprema:
- Piletinu narežite na komade. Prasu operite i narežite na kolutove. Na maslacu popržite narezano meso, posolite i dodajte prasu, vegetu i papriku.
- Sve dinstajte, dodajući malo vode, dok ne omekša. Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Poslužite sa pire krompirom.
Čitajte sljedeće
1 sedmica ranije
“SALT OPEN SESSION II” – skateboarding okupljanje u Tuzli
2 sedmice ranije
Motoavanturista Željan Rakela dolazi u Tuzlu: Priče s pet kontinenata, putopisno predavanje i moto edukacija
2 sedmice ranije
“Sajam Kafe i Čokolade” u Tuzli, u petak, 16.05.2025. godine, organizuje “KVIZ SA DEANOM KOTIGOM” .
2 sedmice ranije
Nutricionista Kenan Mandra savjetuje kako pravilno adaptirati organizam za post tokom ramazana