Lifestyle

Preporuka za ručak: Krem supa od graška




Sastojci: (šargarepa, glavica crnog luka, 500 g graška, 40 g brašna, 30 g putera, jaje, čaša mleka, čaša kisele pavlake, po ukusu soli, bibera).

Način pripreme

Šargarepu i crni luk očistiti, isjeći na rebarca. Dodati grašak i preliti slanom vodom (oko 1L), i kuhati u poklopljenoj šerpi. Skloniti kad bude grašak kuhan. Skuhano povrće ispasirati u blenderu, dodati 2 dl vode u kojoj se kuhao grašak. Zapržiti tankom zaprškom od brašna i putera i prokuhati još 5 do 7 minuta. Skloniti sa vatre pa dodati biber i ako treba još soli. Umutiti jaje sa mlijekom i polako dodavati u prethodnu masu uz neprestano miješanje. Pazite samo da vam ne provri, da se ne stvore oni takozvani dronjci od jaja. Na kraju dodajte 2 kašike pavlake.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button