Lifestyle

Preporuka za ručak: Ukusna piletina sa šampinjonima










Sastojci: (500 g bijelog mesa, 500 g šampinjona, veća glavica crnog luka, 2 česne bijelog luka, veća mrkva, kašika začina, po želji bibera, 2 kašike kisele pavlake, kašika gustina).

Sastojci za prilog: (200 g riže, kašičica kurkume, kašičica začina).

Način pripreme:

Isjeckati crni luk zajedno sa bijelim lukom i mrkvom (na kockice), pa propržiti. U drugoj posudi pripremiti bijelo meso. Odvojiti ga od kostiju i isjeći na manje šnicle. Svaku šniclu valjati u brašno pa poredati po izdinstanom luku. Poredati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredati i odozgo.

Naliti meso sa čašom vode (2 dl) i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti. 10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isječene samo na pola. Poslije desetak minuta dodati razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dvije kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti.

Skuhati i rižu kao prilog i aranžirati…

Izvor: recepti.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button