ArhivaBiHSportU fokusu

Otvoren poziv za prijavu na Program obuke za pomoćne košarkaške sudije i statističare
Sudijska organizacija RKS Tuzla organizuje Program obuke za pomoćne košarkaške sudije i statističare (zapisničar, mjerilac vremena i mjerilac perioda napada) i statističare, što je prvi stepen obuke za košarkaške sudije.

Obuka će biti realizovana kroz prilagođeni edukativni program koji će sadržavati teorijska predavanja i praktičnu obuku, nakon kojeg će kandidati koji uspješno prođu edukaciju dobiti zvanje pomoćnih košarkaških sudija i biti angažovani na zvaničnim košarkaškim utakmicama.

Nakon završene edukacije za pomoćne sudije svi kandidati će moći pristupiti članstvu Sudijskoj organizaciji RKS Tuzla i učestvovati u narednom edukativnom programu za košarkaške sudije.

Možda će Vas zanimati i:

Uslovi za prijavu su da prije svega volite košarku, da vas zanima I interesuje. Da imate između 14 i 20 godina. Treba da se prijavite putem online forme na stranici košarkaškog saveza Tuzla ili putem e-mail adresesudijska.tuzla@gmail.com”, rekao je Nedim član sudijske komisije RKS-a.

Edukacija je besplatna, a prijaviti se mogu zainteresovane osobe, bez obzira na spol, od 14 do 20 godina. Prijave traju do 20. januara 2020. godine, nakon čega će svi prijavljeni kandidati biti obaviješteni o terminu početka edukacije.

Svi polaznici će dobiti edukativne materijale, a edukaciju će na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli provoditi tim službenih lica Sudijske organizacije RKS Tuzla.

“Uslovi su jednaki , ali jedino što je u Regionalnom košarkaškom savezu mnogo više muškaraca, s obzirom da je takva vrsta posla, gdje su češće zastupljeni muškarci. Mi pokušavamo da taj omjer promijenimo u korist žena. Trenutno imamo angažovane dvije djevojke koje imaju zvanje košarkaških sudija I sude na utakmicama. Imamo još tri djevojke koje imaju status pomoćnih sudija. Kroz ovaj program ćemo svakako pokušati angažovati još više djevojaka. U prvih nekoliko dana već imamo dvije prijave od dvije djevojke, što nam je čast I nadamo se da će ih biti još više,” istakao je Nedim član sudijske komisije RKS-a.

Svi polaznici će dobiti edukativne materijale, a edukaciju će na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli provoditi tim službenih lica Sudijske organizacije RKS Tuzla.

Više informacija vezanih za prijave, zainteresovani kandidati/kandidatkinje mogu dobiti na broj telefona 061 474 925. Prijave koje se šalju na e-mail adresu treba da sadrže ime i prezime kandidata, spol, godinu rođenja, e-mail adresu i broj telefona.

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button