Lifestyle

Oprez pri korištenju mikrovalne pećnice: Namirnice koje nikako ne biste trebali podgrijavati










Nekoliko namirnica koje biste trebali izbjegavati u mikrovalnoj pećnici

Mikrovalna pećnica je odlična za brzo podgrijavanje hrane, ali neke namirnice nisu prikladne za ovu vrstu zagrijavanja. Evo popisa nekoliko namirnica koje biste trebali izbjegavati u mikrovalnoj pećnici:

  1. Chilli papričice: Ljute paprike sadrže kapsaicin, spoj koji može ispariti u zraku mikrovalne pećnice, iritirati dišne puteve i oči.
  2. Tvrdo kuhana jaja: Zagrijavanje tvrdo kuhanih jaja u mikrovalnoj pećnici može uzrokovati pritisak koji dovodi do eksplozije jajeta prilikom rezanja.
  3. Šolja vode: Brzo zagrijavanje vode u mikrovalnoj pećnici može dovesti do pregrijavanja, a u rijetkim slučajevima čak i do eksplozije.
  4. Umak od paradajza: Zagrijavanje umaka od paradajza može rezultirati prskanjem zbog pare koja se nakuplja i probija kroz umak, što može uzrokovati nered i opekline.

Uvijek je važno biti oprezan i pažljiv prilikom korištenja mikrovalne pećnice, posebno kada su u pitanju određene namirnice.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button