Sport

Zmajevi večeras protiv Mađarske igraju najvažniju utakmicu u Ligi nacija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u četvrtom kolu Lige nacija odmjeriti snage sa selekcijom Mađarske.

Ovo je ujedno i najvažniji meč u ovom takmičenju za Zmajeve koji bi pobjedom vjerovatno osigurali treće mjesto u našoj grupi i igrali baraž za ostanak u Ligi nacija protiv jedne od drugoplasiranih reprezentacija iz Lige B. Trećim mjestom u Ligi A Lige Nacija bosanskohercegovački tim bi bio među 20 reprezentacija i imao bi dobre šanse za baraž.

Pomenuti rivali su odmjerili snage prije nešto više od mjesec na Puškaš Areni u Budimpešti kada je konačan rezultat bio 0:0 pa bi Zmajevi u slučaju večerašnjeg trijumfa prestigli rivala na tabeli.

Takvog je mišljenja i naš selektor Sergej Barbarez za koga ova utakmica ima posebnu važnost.

“Ovo je ključna utakmica za naše međusobne duele i tabelu. Opet se vraćamo na ono da treba biti realan, a mi ćemo pokušati sve da izborimo pozitivan rezultat. Zdravstveni bilten je uredan. Malo smo umorni poslije prve utakmice, ali ima vremena za odmor. Bit ćemo spremni za utakmicu,” kazao je naš selektor.

Pozitivan rezultat iz večerašnjeg meča bi značio i više od tri boda jer bi se njime prekinula užasna serija naše reprezentacije od devet uzastopnih utakmica bez pobjede u kojima smo zabilježili osam poraza i remi.

S druge strane Mađari su u posljednjih šest utakmica ostvarili tri poraza, dva remija i pobjedu i to na Euru u Njemačkoj kada su pobijedili Škotsku, ali grupnu fazu nisu uspjeli proći.

Ono što im ide u prilog jeste igra i rezultat iz posljednje utakmice protiv favorizovane Holandije kada je rezultat bio 1:1, iako su Mađari do finiša susreta imali rezultatsku prednost.

Dodajmo da će Zmajevi u ovoj utakmici biti bez defanzivca Adriana Leona Barišića i napadača Ermedina Demirovića zbog žutih kartona, a u stručnom štabu neće biti ni Ninoslava Milenkovića koji je dobio direktan crveni karton protiv Njemačke.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Mađarska se igra večeras s početkom u 20 sati i 45 minuta.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button