Sport

Zmajevi danas počinju pripreme za utakmice Lige nacija protiv Njemačke i Mađarske

Seniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će na Ilidži započet pripreme za utakmice UEFA “A” Lige nacija protiv selekcija Njemačke i Mađarske.

Bh. reprezentativci odradit će prvi trening u 18:00 sati u TK FK Sarajevo u Butmiru.

Selektor Sergej Barbarez kazao je na posljednjoj konferenciji za medije da je zadovoljan trenutnom formom bh. reprezentativaca.

“Što se tiče trenutne forme igrača, možemo biti zadovoljni. Tahirović jedino ne igra, Tabaković je promijenio klub i sistem, dok Šarić nije standardan, ali to ima veze sa njegovim transferom. Ostali igrači su standardni i sretan sam što će u oktobarskom i novembarskom ciklusu biti još spremniji”, izjavio je Barbarez.

Na Barbarezovom spisku nalaze se sljedeća 23 igrača:

golmani: Nikola Vasilj, Osman Hadžikić i Martin Zlomislić;

odbrana: Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Nikola Katić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Stjepan Radeljić, Adrian Leon Barišić i Nihad Mujakić;

vezni red: Armin Gigović, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Dario Šarić, Haris Hajradinović, Denis Huseinbašić, Dženis Burnić, Ifet Đakovac i Esmir Bajraktarević;

napadači: Edin Džeko, Ermedin Demirović i Haris Tabaković.

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u petak u Zenici očekuje duel protiv selekcije Njemačke, a tri dana kasnije protiv Mađarske.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button