BiH

Važne informacije za sve navijače Zmajeva: Mađarska policija izdala obavještenja pred meč u Budimpešti




Važne informacije za sve navijače Zmajeva: Mađarska policija izdala obavještenja pred meč u Budimpešti

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će u okviru drugog kola UEFA Lige nacija 10. septembra u 20:45 sati na Puškaš Areni u Budimpešti gostovati selekciji Mađarske.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine prenio je obavijest koju je dobio od organizatora utakmice.

U nastavku se nalaze sigurnosne informacije koje se odnose na navijače Bosne i Hercegovine koji će prisustvovati navedenoj utakmici, a koje su izdate od strane policije Mađarske i bezbjedonosnih struktura:

  • Od strane mađarske policije određen je parking za navijače Bosne i Hercegovine u Budimpešti. Parking je u ulici Konrada Adenauera i moguće ga je pronaći putem GPS aplikacije. To mjesto će biti pod policijskim nadzorom od 17.00 sati. Molimo sve navijače koji putuju automobilima, mini kombijima ili autobusima da svoja vozila parkiraju na tom parkingu. Policija je preporučila rutu za vozila u Budimpešti do parkinga (mapa 1). Ukoliko navijači dolaze sa zapada, potrebno je da slijede plave strelice. Ako dolaze sa juga potrebno je da slijede crvene strelice

  • Od parkinga je moguće ići pješice do stadiona (cca 15 minuta) – mapa 2. Put od parkinga do stadiona biće pod nadzorom policije.
  • Na stadionu je XIII ulaz predviđen za bh. navijače. Na ulazu će biti skenirane ulaznice i vršiće se sigurnosna provjera navijača od strane zaštitara. Na preporuku policije, zaštitari će pregledati i obuću navijača.

Upotreba pirotehnike nije dozvoljena na stadionu ni na javnim površinama.
Pravilnik Fudbalskog saveza Mađarske za sportske događaje u njihovoj organizaciji možete preuzeti na linku:

https://valogatottjegy.mlsz.hu/images/articles/valogatottjegy_mlsz_hu/_hff_ground_regulations_srb.pdf



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button