Arhiva

(VIDEO) Nikšić: Sastanak u Konjicu posvećen funkcionisanju federalne vlasti










Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH, ujedno federalni premijer, uoči sastanka predstavnika vladajuće većine na federalnom nivou u Konjicu, izjavio je novinarima da je to četvrti ili peti sastanak ovog tipa između Socijaldemokratske partije BiH i Hrvatske demokratske zajednice BiH, a da su parlamentarci još uvijek na godišnjem odmoru.

Domaćin je Socijaldemokratska partija BiH i opredjeljenje je da se sastanak održava u Konjicu, a teme su aktuelna pitanja kad je riječ o funkcionisanju federalne vlasti.

– Ne postoji goruća tema, postoje teme kao što su redovno poslovanje Federalne vlade, uobičajeni sastanci koji su se dosad pokazali efikasnim, na osnovu onoga što smo radili na tim sastancima, dogovarali se i realizirali – rekao je Nikšić.

Na novinarsko pitanje da li bi moglo biti riječi o kadrovskim rješenjima u Federalnoj upravi policije i drugim instancama te o pitanju Južne interkonekcije, Nikšić odgovara da su sve teme moguće i da nema unaprijed preciziranog dnevnog reda.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button