Sport

Lukavčanin Mirza Bašić sudit će na Paraolimpijskim igrama u Parizu










Mirza Bašić, ime koje odbojkaški svijet na ovim prostorima dobro poznaje, nastavlja svoj sportski put na jedan potpuno novi način. Nakon što je okončao svoju bogatu igračku karijeru, Mirza se okrenuo suđenju, čime je dodatno obogatio svoje sportsko iskustvo.

Još od 2012. godine, Mirza Bašić sudi utakmice sjedeće odbojke, a njegovo sudijsko iskustvo uključuje kako domaće, tako i međunarodne utakmice, uključujući i one u validnoj odbojci. Logičan je to nastavak životnog puta sportiste koji, nakon godina provedenih na terenu, nalazi nove načine da ostane u sportu koji voli, bilo kroz trenerski ili sudijski poziv.

Mirzi Bašiću je ove godine pripala čast da sudi na Paraolimpijskim igrama u Parizu, što predstavlja vrhunac njegove sudijske karijere. U razgovoru za Radio-televiziju Lukavac, Bašić je govorio o svojoj odluci da se posveti sudijskom pozivu i o tome šta za njega znači biti dio Paraolimpijskih igara.

Paraolimpijski komitet Bosne i Hercegovine je nedavno predstavio tim za Paraolimpijske igre koje će se održati u Parizu od 28. avgusta do 8. septembra. Tim BiH u sjedećoj odbojci čine kapiten Sabahudin Delalić, Adnan Manko, Ermin Jusufović, Armin Šehić, Edin Đino, Dževad Hamzić, Asim Medić, Nizam Čančar, Ismet Godinjak, Stevan Crnobrnja, Safet Alibašić i Mirzet Duran. Stručni štab čine selektor Ifet Mahmutović, te treneri Ejub Mehmedović i Nedžad Salkić.

Predstavnik Bosne i Hercegovine u streljaštvu na Paraolimpijadi bit će Ervin Bejdić, koji će nastupiti u tri discipline (P1, P2 i P3), dok će Ismail Barlov, dječak koji je sa samo 13 godina postao prvak Evrope, predstavljati našu zemlju u plivanju.

Paraolimpijske igre u Parizu obećavaju mnogo uzbuđenja, a naš sugrađanin Mirza Bašić bit će jedan od onih koji će svojim radom na terenu doprinijeti sportskoj pravednosti i vrhunskim sportskim rezultatima.



Izvor
Sodalive.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button