Politika

Trump: U slučaju pobjede ponudio bih Elonu Musku mjesto savjetnika










Američki biznismen Elon Musk bit će dobrodošao da postane dio američke administracije ukoliko republikanski predsjednički kandidat Donald Trump pobijedi na predsjedničkim izborima u novembru, izjavio je američki političar.

U intervjuu za Reuters, Trump je istaknuo da bi, ukoliko se vrati u Bijelu kuću, želio Musku ponuditi mjesto savjetnika ili člana kabineta šefa američke administracije, ako je biznismen voljan baviti se takvim aktivnostima.

Možda će Vas zanimati i:

Nakon pokušaja atentata na Trumpa u julu, Musk ga je javno podržao u kampanji. Republikanski kandidat kasnije je dao intervju Musku na platformi X, za koji je poduzetnik naveo da je pregledan više od milijardu puta.

Predsjednički izbori u SAD-u održat će se 5. novembra. Demokratsku stranku trebao je predstavljati Joe Biden, ali nakon njegovog neuspjelog nastupa u junskoj debati s Trumpom, sve su glasniji pozivi aktuelnom šefu države da odustane od borbe.

Demokratski predsjedednik 21. jula odlučio se povući iz utrke i podržati Harris u kandidaturi za za vrhovnu dužnost u državi.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button