Sport

Mediji u Srbiji krivca za poraz svojih košarkaša pronašli u sudiji iz Tuzle










Najbolji bosanskogercegovački košarkaški sudac Ademir Zurapović, skupa sa Panamcem Juliijom Anayom i Latvijecem Martinsom Kozlovskisom sudio je polufinalnu utakmicu između Srbije i SAD-a na Olimpijskim igrama u Parizu.

Reprezentacija Srbije vodila je 17 razlike, ali su u posljednjoj četvrtini Amerikanci igrali fantastično, te su na kraju slavili i plasirali se u finale. Neki od košarkaša kao i trener Svetislav Pešić su poslije meča prozvali sudijsku trojku.

Scena s početka treće četvrtine sa Bogodanom Bogdanovićem svjedoči tome.

Sudije su napravile jednu grešku što je dovelo do nesporazuma i određene rasprave Bogdanovića i LeBrona Jamesa, a Zurapović je bio taj koji je smirivao situaciju.

Zurapović je objasnio Jamesu o čemu se radi, zatim je nešto rekao i Bogdanoviću, ali se kapiten reprezentacije Srbije nije smirio te je počeo da psuje.

“M*š u pi*ku materinu, bre”, glasno je poručio Bogdanović, a sve je čuo i najbolji sudac iz Bosne i Hercegovine.

Iako je Bogdanović zbog nesportskog ponašanja i sočnih psovki zaslužio tehničku grešku, Zurapović je odlučio da se napravi gluh te je oprostio sve srbijanskom košarkašu.

Kada su se strasti smirile u izjavi poslije utakmice Bogdanović je odlučio da ne komentira suđenje.

“Igrali smo najbolje moguće, mogli smo da damo još koji šut i to je košarka. Oni su dali mi smo promašili i šta je tu je, znam na šta aludirate i nećemo to komentarisati, to nije na nama”, rekao je košarkaš Srbije.

Očekivano su se na sudiju iz Tuzle okomili i mediji u Srbiji kojima je najlakše krivca bilo naći u komšiji, koji dolazi iz Bosne i Hercegovine. Prenosimo objavu sa Sportal.rs: “Hvala komšiji što ne idemo u finale: Sudija iz Tuzle i kolege na najvećem sportskom događaju na svetu sudili kako se to ne radi ni u seoskoj ligi”.



Izvor
tuzlainfo

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button