Sport

Zrinjski poražen u Bugarskoj, preokret za play-off će tražiti u Mostaru










Nogometaši Zrinjskog poraženi su u prvom meču trećeg pretkola Konferencijske lige, a u bugarskom Plovdivu savladao ih je domaći Botev rezultatom 2:1.
Botev je imao prvu šansu na utakmici. U 10. minuti se Akere našao sam na 17 metara od gola, ali sjajnom paradom ga zaustavlja Marić.

Pet minuta poslije velika šansa za Zrinjski. Ćuže je divno prošao i izašao sam pred golmana domaćih, ali on zaustavlja njegov udarac i spašava Bugare.

U 24. minuti je Zrinjski imao novu veliku šansu. Mulahusejnović krasno spušta loptu Posavecu i izbacuje ga oči u oči s golmanom Bernatom, ali okliznuo se igrač Zrinjskog u odsudnom trenutku.

Promašaje Zrinjskog kaznio je Akere u 35. minuti, kada fenomenalnim udarcem pogađa rašlje gola Plemića za 1:0.

Mogao je bugarski tim i do drugog gola na startu drugog dijela, ali Marić fantastično zaustavlja Sekulića u situaciji jedan na jedan.

Ćuže u 71. minuti pogađa prečku gola Bugara, a u 77. minuti je bio precizniji pa je spektakularnim goloom poravnao na 1:1.

Međutim, radost Plemića se nije ni stišala, a na drugoj strani Crnogorac Maraš vraća prednost Botevu od 2:1.

Revanš u Mostaru igra se narednog četvrtka, a viceprvak BiH će juriti ovaj minimalan zaostatak i pokušati preokretom izboriti play-off Konferencijske lige.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button