TuzlaU fokusu

Posljednji pozdrav Eldaru Dropiću: “Uvijek iskren i odan, uvijek maksimalno profesionalan.”













Eldar Dropić-Dropa (50) uposlenik RTV TK preminuo je sinoć jedan sat iza ponoći od posljedica zaraze korona virusa.

“Kolega Eldar Dropić- Dropa zadnjih dvadesetak godina je bio uposlen u montaži RTV TK. Čovjek s kojim si uvijek znao na čemu si ukoliko je dobro i ukoliko je loše. Uvijek iskren odan, uvijek maksimalno profesionalan.” rekao je direktor RTV TK, Kasim Softić za Radio Kameleon

Radio je na poslovima montaže te je iza sebe ostavio stotine špica, emisija, priloga. Također, bio je vatreni navijač Fudbalskog kluba “Sloboda”.

“Sjećam se nedavno kad samo zadnji put razgovarali dok je bio još u bolnici na našem kliničkom centru, kad smo se čuli teško je govorio. Imao je probleme sa disanjem i sve ono šta prati takve bolesnike. Baš sam se  ljudski zabrinuo i uplašio ali imali smo svoj način komuniciranja još iz vremena mladosti ‘95.-‘96. i nikad se to nije promijenilo do danja današnjeg. Mijenjale su se uloge  i moja i njegova ali naš odnos uvijek je bio otvoren i direktan” prisjeća se Softić.

Dropić se posljednih 15-ak dana na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli borio sa korona virusom ali nažalost, borba nije uspjela. Iza Dropića ostali su sin Dino i supruga Muraza.

“Iskreno vrlo smo tužni, vrlo smo nesretni, izgubljeni. Tu je i njegov sin Dino s kojim nastavljamo raditi i koristim  priliku da porodici, rodbini i prijateljima još jednom u ime zaposlenih RTV TK izrazim najdublje saučešće.” izjavio je Softić.

Riječima saučešća porodici, kolegama i prijateljima pridružuje se i Radio Kameleon.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button