Tuzla

Tuzlanski bajkeri u korisnoj akciji “Retrovizor + žmigavac = život”




Moto-Klub Geargrinder Tuzla sutra počinje sa implementacijom jednog vrlo zanimljivog i korisnog projekta pod nazivom “Retrovizor+žmigavac=život”, koji je namijenjen svim učesnicima u saobraćaju.

Prema riječima člana ovog moto-kluba Ismara Salčinovića, projekat je edukativnog karatkera, a njegova je implementacija zamišljena u tri faze.

“U prvom dijelu akcije, mi u saradnji sa MUP-om TK sutra od 12 do 13:30 sati organizujemo dijeljenje letaka na samoj saobraćajnici. Drugi dio projekta vezan je za predavanje u školama za učenike završnih razreda, jer su to budući učesnici u saobraćaju. Treći dio akcije je poligon spretnosti koji radimo sa TUZAMK-om, Crvenim križom i drugim organizacijama”, rekao je Salčinović za Kameleon te spomenuo glavnu problematiku.

“Sve je veći broj saobraćajnih nesreća koje su najčešće, nažalost, tragične po motocikliste, baš zbog tih nepredvidivih skretanja, napuštanja svog pravca ili svoje trake, jer kod nas, standardno svi voze po principu ‘Idem ja svojim putem’ i to je to. Tako da je naš moto bio: ‘Nesreće se ne dešavaju, mi te nesreće uzrokujemo’ i to je jedna poruka koja stvarno tačna i koju možemo vidjeti svakodnevno na našim ulicama”, dodao je naš sagovornik.

Salčinović je prokomentarisao predrasudu u tome kako su motociklisti “opaki” momci, pa je mnogi zbog toga imaju negativnu sliku o njima.

“Ima dosta ljudi i bikera koji zaista uživaju u samoj vožnji, jer je to nešto posebno, totalno je drugačije od vožnje automobilom ili nekim drugim prevoznim sredstvom. Sam si na vazduhu, na vjetru, sunce, ljepota… Više je uživanje nego što je brzina, ali uvijek se ide sa nekim predrasudama, ali je to totalno drugačije”, rekao je Ismar.

Inače, ovaj projekat se realizuje zajedno sa MUP-om TK, Fondacijom Tuzlanske zajednice, Crvenim križom, Domom zdravlja, TUZAMK-om i drugim institucijama, a medijski pokrovitelj je Kameleon.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button